İktisat Hareketi bir kadro hareketidir. İnsanların istikameti ve bilgi birimi birikimi ile ilgilenir.

Ekonomimiz Dış Güçlerin Belirlediği Kriterlere Göre Hareket Ettiriliyor

Dolar/TL kuru 13,46’yı aşarak yeni bir kötü rekor kırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Kasım’daki kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada, “Kurdaki rekabet gücü yatırım, üretim ve istihdamda artışa yol açar” dedi. Konuşmasında ayrıca, “Yüksek faiz-düşük kur kısır döngüsü yerine yatırım, üretim, istihdam, ihracat odaklı ekonomi politikamızla ülkemiz için en doğru olanı yapmakta kararlıyız” diyen Erdoğan; “Kurdaki yükselişe bağlı fiyat artışı yatırım, üretim ve istihdamı doğrudan etkilemez. Kurdaki rekabet gücü yatırım, üretim ve istihdamda artışa yol açar. Ülkemizi bunca tuzaktan, badireden nasıl çıkardıysak Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik Kurtuluş Savaşı’ndan da zaferle çıkartacağız” dedi.

Erdoğan’ın sözlerinin ardından Dolar/TL kuru 23 Kasım’da 13,46’yı aştı ve yeni bir kötü diyebileceğimiz rekor kırdı.

Bu gelişmeleri İKTİSAT HAREKETİ’nin den Yunus EKŞİ;“Benim paramın alım gücünü kim çaldı”? sorusuyla söze başlayarak, açıklamalarına ilave şu sorularla devam etti.

  • Paramız %50 ye yakın devalüasyon olmasının sebebi nedir?
  • Bunu kim yaptı?
  • Paranın üretiminin başında kim var ve parayı neye göre nasıl üretiyor?
  • Üretilen bu parayla mal ve hizmetleri kim kontrol ediyor?

Ekşi; bu sorulardan sonra sözlerine şöyle devam etti.

“Hükümet siyasi gücünü, ekonomik güç olarak halkıyla bölüşmüştür. Ancak hükümet çıkardığı yasalarla finans sistemine öyle bir güçlendirdi ki, şimdi yılan oldu hükümetin boynuna dolandı” diyen EKŞİ, hükümetin sorunun ana kaynağı doğru tespit etme konusunda eksikliklerin bir başka nedeninde ekonomiden sorumlu kadroların Cumhurbaşkanına durumu açık ve net olarak söylemediğini vurguladı.

Ayrıca hükümetin TL’nin değer kaybetmesi ve dövizin ani yükselişi ile ilgili olarak kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmayıp sessiz kalmasını ise; Türkiye ekonomisine yön veren teknokratlar ve bürokratlardan oluşan ekonomi kurularının, durumu halka nasıl şerbetleyerek anlatmak için bir yol aradıklarını vurguladı.

Yunus EKŞİ’nin açıklamalarının tamamı için >>


Bir yanıt yazın